added to cart...

Om oss

Axelbandet är Åbo Akademis bästa (och enda) big band. Axelbandet är ursprungligen en teknologorkester, men numera omfattar denna studentorkester även medlemmar från övriga ämnen inom Åbo Akademi, samt studerande från andra högskolor (Novia, Turun Yliopisto) och allmänt intresserade musikanter. Orkestern grundades 23.03.1957, vilket innebär att bandet redan existerat i över 50 år.

Vår repertoar omfattar en mängd olika musikstilar (så som jazz, swing, funk och t.o.m. pop) framfört i bigbandtappning.

 

60-års jubileum

Nu när Axelbandet fyller 60 år så blir det stort kalas på Kåren! Alla som varit med i Axelbandet i tiderna är varmt välkomna, både på själva festen och att delta i programmet. Vi håller på och försöker upprätta ett register över alla som varit med för att komma i kontakt med dem och bjuda in dem till festligheterna. Du kan ju börja med att registrera dig själv och även uppmana dina gamla spel-kamrater och roadare att registrera sig!

Väl mött!

/Håkan "SB" Lövdahl

 

Klicka här för att registrera dig i Axelbandets medlemsmatrikel!

 

Om cookies på denna webbplats

Vi och våra partners använder teknologi såsom cookies på vår webbplats för att skapa personligt innehåll och annonser, tillhandahålla sociala media och för att analysera trafiken till vår webbsida. Klicka nedan för att ge din tillåtelse för användning av denna teknologi över webben. Ditt medgivande är i kraft 30 dagar.